Hajdučka česma - logo

Etno Hajdučka česma - izvorska voda selo

Hajdučka česma - O nama

10-ak godina sa ljubavlju pravljen, restoran u kojem se kuhaju gotovo svi bosanski specijaliteti i jela sa roštilja po ukusnim recepturama, te se peče mlada jagnjetina sa prelijepih pašnjaka našeg kraja, samo su neke od usluga restorana Hajdučka česma.

U našem gazdinstvu možete organizirati:

- razne proslave,
- svadbe,
- rođendane,
- poslovne sastanke,

te se lijepo opustiti poslije obilaska Nacionalnog parka "Una", na štrbačkom buku. Bilo da ste u prolazu ili došli maksuz željeli bi da se kod nas osjećate kao kod svoje kuće, sve u želji da Vam što više ugodimo, te da ovo bude kao Vaš drugi dom. Kod nas možete i prespavati, u luksuznim sobama ili bungalovima, ovisno o Vašoj želji.

Etno domaćinstvo „Hajdučka česma“ je zamišljeno kao odmorište za svakog putnika namjernika koji će bar da svrati, prošeta i napije se prave izvorske vode iz česme, koja je obnovljena nakon rušenja, a datirala je iz 1804. godine.

U sam vizuelni identitet loga ubačena je ruka, koja drži sablju, ne simoblizirajući moć i napad, već odbranu iz onog doba, neovisno o vjeri, da brani svoje, te pomaže slabe i nemoćne, da bi kraj ostao slobodan, a ljudi u njemu veseli i u berićetu, te uvijek gostoljubivi za svakoga. Najsrdačnije Vas pozivamo da nas posjetite i priuštite nam zadovoljstvo Vašim dolaskom. Neka ovo bude restoran za cijelu Vašu obitelj.

Ponosno Vas čekamo porodica Muslić.